Klinikken
Skansegade 16
Kontakt os
+45 30238184
Send os en e-mail
sabine@helza.dk
Åbningstider
Efter aftale

Hjemmekontoret

Er du én af de mange der arbejde hjemmefra i tiden og kan du mærke hvordan det slider på din krop. At være væk fra sine rutiner, fra hæve-sænkebordet, de store vinduer og dine kollegaer?

Så har jeg samlet nogle tips til hvad du selv kan gøre, for at gøre det bedre for dig selv.

Arbejdsstedet: Det er selvfølgelig vigtigt, at du sidder ordenligt, men den perfekte arbejdsstilling er ikke lige så vigtig som bevægelse. Sørg for at bevæge dig og skifte din arbejdsstilling i løbet af dagen. Har du ikke mulighed for at stå op og arbejde ind i mellem, så læg små pauser ind, hvor du lige kan komme op og gå lidt rundt for at bevæge dine muskler og led. Det er også en rigtig god idé at have støtte under underarmene. Det er hårdt for kroppen selv at holde dem og du kan hurtigere blive øm og stiv i nakken. Herud over er det vigtigt at du har rigeligt med lys. For at få det bedste lys skal du placere dig et sted i huset hvor du får naturligt lys ind. Det mest optimale er en kombination og naturligt og kunstigt lys. Lyset gør, at du bliver mere aktiv og har en positiv effekt på humøret. Derudover øges din reaktionstid og gør, at du tænker hurtigere og husker bedre.

Hold musklerne varme: Selvom det er en virkelig god idé at lufte ud midt på dagen er det meget vigtigt at du ikke sidder i træk. Sørg for at dine muskler er varme. Når musklerne holdes varme øges blodtilstrømningen i musklerne, det gør at musklerne bliver løsnet og at stift og infiltreret muskelvæv bliver opløst. Varmen er derfor smertelindrende. Du kan med fordel bruge en varmepude eller varmecreme.

Trænings øvelser: Læg små trænings øvelser ind i din arbejdsdag. Det kan være alt fra sprællemand, armbøjninger til mavebøjninger osv.

Du kan også lave trænings øvelser der specifikt hjælper dig med at løsne de spændte muskler. Følg med på Facebook  eller Instagram for at se forskellige øvelser du kan lave.

Desuden er det en god idé at styrke din core for at opretholde en bedre kropsholdning.

Hovepine: Desværre får jeg rigtig mange henvendelser fra mine kunder, som er begyndt at opleve hovedpine igen, efter de ikke kan få behandling mere. Jeg har tidligere skrevet et indlæg med Hovedpine hvor du kun finde gode tip og råd. Men jeg vil også fokusere lidt på nogle gode punkter du kan anvende på henholdsvis Facebook og Instagram.

Når man har været "indespærret" en hel arbejdsdag og ikke engang har fået luft til og fra arbejde er det guld værd at gå en tur og få lidt frisk luft. Det er ikke kun sundt for din hjerne at få en break men også for dit helbred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *