Klinikken
Skansegade 16
Kontakt os
+45 30238184
Send os en e-mail
sabine@helza.dk
Åbningstider
Efter aftale

 

Moderne cupping

Cupping er bindevævsmassage. Det går ind og øger kroppens blodcirkulation og udrensning. Herved udrenses kroppen for affaldsstoffer og ophobet væske i bindevævet. Bindevævsmassage med  har til formål at øge blodgennemstrømningen i kroppens bindevæv. Ved Bindevævsmassage udrenses kroppen for gamle og fastsiddende affaldsstoffer, og ophobet væske i bindevævet.

Cupping har været brugt i flere tusinde af år. Man har brugt alt fra udhulede horn, bambuskopper, bronze, glas og plastik som redskaber til behandlingen. Hvor langt vi skal tilbage vides ikke med sikkerhed, i Vesten og Mellemøsten har cupping været anvendt i mindst 5000 år. I gravmonumenter i Ægypten kan oldtidens lægers cupping sæt ses mejslet ind i stentavler. De første beskrivelser går tilbage til den berømte egyptiske papyrus "Ebers Papyrus" som blev skrevet omkring år 1500 f.Kr. Eber Papyrus, som er det ældste medicinske dokument, findes der detaljerede beskrivelser af cupping og hvordan man kunne bruge dette i behandlingen mod feber, smerter, svimmelhed, menstruationsubalancer m.m.

I dag anvendes cupping i mange kulturer.
F.eks. er det almindeligt i Indien og Tyrkiet at en husmor kan behandle en række almindelige banale lidelser (nakkesmerter, forkølelse m.m.) ved at bruge flasker og lignende som cupping redskaber.
Cupping er en del af sygeplejeuddannelsen i flere Østeuropæiske lande.

I dag anvendes moderne udstyr, hvor man har en pumpe til at lave det ønskede undertryk i cuppen. Hvor man tidligere har anvendt fire cupping, altså ved at en flamme holdes inde i cuppen, hvorved varmen får luften til at udvider sig og når koppen sættes på huden køles luften ned og trækker sig sammen så der skabes et undertryk.

 

Musclecupping 

MUSCLECUP®-behandling er et helt nyt og spændende koncept som er udviklet af Bo Stentoft. Behandlingsformen er blevet patenteret og MUSCLECUP® er et registreret varemærke.

Behandlingen bruges primært af sportsfolk, da det forbedre præstation og styrke. Styrken øges med det samme efter behandlingen. Musclecup gør at blodgennemstrømningen i musklerne øges, herved udvider de små blodkar sig. Det er dem, der forsyner muskler og væv med ilt og næringsstoffer. Hvilket betyder, at der vil komme en styrkeforøgelse i musklen, da den kan yde sit optimale. Det reducere ømhed i musklerne efter træning, da musklerne drænes for affaldsstoffer - hvilket giver en kortere restitutionstid.

Kosmetisk cupping

Grundet de gode egenskaber med at udrense affaldsstoffer og ophobet væske, er cupping også fantastisk til at give en opløftende ansigtsbehandling. Opløftende ansigtsbehandling. Cupping øger elastin- og kollagenproduktionen i huden og øger blodcirkulationen. Ansigtet vil få mere glød og du vil så en hud som er mere smidig, glat og ensartet. Det betyder samtidig at huden tilføres ekstra ilt og næringsstoffer – alt hvad din hud skal bruge for at se sund, stram og velnæret ud. PÅ billedet ser du resultatet efter 1. behandling. Det anbefales 5-10 behandinget og at man derefter selv holder det ved lige derhjemme. Enten med cupping til hjemmebrug, gua sha eller en ansigtsrulle.

Behandling Pris
Cupping 45 min. 525,-
Musclecup 45 min. 560,-
Kosmetisk Cupping 25 min. 360,-