Klinikken
Skansegade 16
Kontakt os
+45 30238184
Send os en e-mail
sabine@helza.dk
Åbningstider
Efter aftale

Hvor kommer akupunktur fra?

Akupunktur er en ca. 5000 år gammel kinesisk helbredelsesmetode. Kineserne fandt ud af, at alle sygdomme indirekte skyldtes energi blokeringer mellem kroppens indre organer. Denne energi, kaldet Qi, strømmer igennem 14 kanaler, kaldet meridianer. Disse meridianer har forbindelse til de indre organer. Det er på meridianbanerne de fleste akupunkturpunkterne er og ved at påvirke dem, kan man få energien til at flyde frit igen. Der er mange måder at påvirke punkterne på. Man kan f.eks. bruge varme, tryk eller nåle.

Akupunktur er en holistisk behandlingsform. Det betyder, at man ikke fokuserer på et enkelt symptom, men betragter mennesket som en helhed. Derfor må akupunktøren vide meget om patientens fysiske og psykiske symptomer.

I Vesten blev akupunktur først anerkendt i 1979, hvor Verdenssundhedsorganisationen, WHO erklærede akupunktur velegnet til behandling af en række specifikke lidelser. Jeg har taget min akupunktur uddannelse i 2011 hos Vendsyssel Helseskole.

Hvor anvendes akupunktur?

Akupunktur kan bruges ved næsten alle lidelser - både ved fysiske og psykiske problemer.

Akutte smerter, hovedpine og lign. kan ofte klares med èn behandling. Generelt kan man sige at akutte lidelser kræver få behandlinger (1-5), mens svære kroniske lidelser måske skal behandles 20-25 gange. Det er svært at forudsige, hvor mange behandlinger der skal til. Ofte skal man regne med 6-8 behandlinger, men det afhænger meget af den enkelte lidelse.

Det er ikke alle sygdomme, der kan helbredes. Kræft er en alvorlig kronisk lidelse, der ofte er umulig at helbrede som sådan med akupunktur. I mange tilfælde er det dog muligt at lindre smerter eller bivirkninger fra anden terapi.

Man kan dog godt styrke immunforsvaret. Derfor er akupunkturbehandling velegnet som supplement til anden behandling – eller som efterbehandling.
Efter 3-4 behandlinger mener vi, at klienten skal kunne mærke en effekt af behandlingen.

Øreakupunktur

Øreakupunktur er et andet redskab i forbindelse med akupunktur, i stedet for at bruges kroppens punkter, bruger man punkterne i ørene. Øreskupunktur er baseret på nerveforbindelser imellem krop og øre. Da ørets punkter har direkte forbindelse til hjernenerverne er ørepunkter de stærkest virkende punkter i akupunktur. Øret har et komplet aftegnet billede af kroppen, næsten som en baby der ligger i fosterstilling. Øreakupunktur er ofte anvendt til at støtte op om anden behandling. Man kan både anvende engangnåle men også permanåle, som bliver siddende i øret, indtil de ikke kan arbejde mere. (4-14 dage)

Det er muligt at lave øreakupunktur på børn. (Og voksne der er bange for nåle) Her anvendes små perler eller magneter på punkterne i steder for permanåle. Perlerne stimulerer punktet på samme måde som en nål og fordi børn er super modtagelige overfor behandling, er denne metode yderst effektiv.

Akupunktur Pris
Kropsakupunktur 45 min. 525,-
Kropsakupunktur 75 min. 760,-
Øreakupunktur 360,-
Rygestop 625,-
Rygestop x 3 1500,-