Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: escape sequence is invalid in character class at offset 4 in /var/www/helza.dk/public_html/wp-content/plugins/booked/includes/general-functions.php on line 19
Klinikken
Kalkværksvej 2
Kontakt os
+45 30238184
Send os en e-mail
sabine@helza.dk
Åbningstider
Som vinden blæser

Hovedpine og migræne

Hovedpine og migræne!

Næsten alle har på et eller andet tidspunkt oplevet at have hovedpine. Faktisk lider ca. 80% af alle voksne danskere af hovedpine/migræne. I nogle tilfælde er symptomerne så udtalte, eller så ofte, at hovedpinen resulterer i store personlige omkostninger. Det koster dog også samfundet en del, da hovedpine er årsagen til 20% af det samlede sygefravær i Danmark.

En af de hyppigste er spændings hovedpine.
Det er dem jeg oftest ser på klinikken. Heldigvis er de forholdsvis “nemme” at hjælpe, da spændings hovedpine oftest kan afhjælpes med et par omgange god dybdegående massage og/eller cupping. Det kræver typisk fra 3-6 behandlinger.  

Herefter kommer rigtig mange med en hormonpræget migræne. Migræne i forbindelse med menstruation/ægløsning eller i stressede perioder. Denne er lidt sværere at gøre noget ved, men man kan hurtigt lindre migrænen. Hos de fleste kan man få migræne ned på et minimum og hos enkelte kan man få migrænen helt væk. Det kræver typisk 8-15 behandlinger. Det spiller også meget ind, hvad man selv gør, for at holde migrænen for døren. 

Punktet der er vist på billedet er et migrænepunkt. Det bruges både til at lindre og forebygge migræne. Hold fast på punktet i 2-3 min. 

Der er også en række ting, du selv kan gøre for at afhjælpe problemet. 

Sørg for at holde dine muskler varme – ISÆR håndled, ankler og nakken.
Mindsk eller undgå mælkeprodukter.
Undgå øl, rødvin og chokolade.
Få en halv times gåtur/motion hver dag.
Mindsk kalve- og oksekød.
Drik 2 L vand om dagen.
Mave- og rygøvelser 3 gange om ugen. Evt. Yoga.
Tænk over dine arbejdstillinger og se om disse kan varierer lidt i løbet af dagen.
Luft ud hver dag. 

Ring 30238184 for at booke din tid til forebyggelse af hovedpine/migræne

-Sabine 

One comment on “Hovedpine og migræne

  1. Pingback: Tips til hjemmekontor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *