Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: escape sequence is invalid in character class at offset 4 in /var/www/helza.dk/public_html/wp-content/plugins/booked/includes/general-functions.php on line 19
Klinikken
Kalkværksvej 2
Kontakt os
+45 30238184
Send os en e-mail
sabine@helza.dk
Åbningstider
Som vinden blæser

Akupunktur er en ca. 5000 år gammel kinesisk helbredelsesmetode.


Hvor kommer akupunktur fra?

Kineserne fandt ud af, at alle sygdomme indirekte skyldtes energi blokeringer mellem kroppens indre organer. Denne energi, kaldet qi, strømmer igennem 14 kanaler, kaldet meridianer. Disse meridianer har forbindelse til de indre organer. Det er på meridianbanerne de fleste akupunkturpunkterne er og ved at påvirke dem, kan man få energien til at flyde frit igen. Der er mange måder at påvirke punkterne på. Man kan f.eks. bruge varme, tryk eller nåle.

Akupunktur er en holistisk behandlingsform. Det betyder, at man ikke fokuserer på et enkelt symptom, men betragter mennesket som en helhed. Derfor må akupunktøren vide meget om patientens fysiske og psykiske symptomer.

Hvor anvendes akupunktur?

Akupunktur kan bruges ved næsten alle lidelser - både ved fysiske og psykiske problemer.

Akutte smerter, hovedpine og lign. kan ofte klares med èn behandling. Generelt kan man sige at akutte lidelser kræver få behandlinger (1-5), mens svære kroniske lidelser måske skal behandles 20-25 gange. Det er svært at forudsige, hvor mange behandlinger der skal til. Ofte skal man regne med 6- 8 behandlinger, men det afhænger meget af den enkelte lidelse.

Det er ikke alle sygdomme, der kan helbredes. Kræft er en alvorlig kronisk lidelse, der ofte er umulig at helbrede som sådan med akupunktur. I mange tilfælde er det dog muligt at lindre smerter eller bivirkninger fra anden terapi.

Man kan dog godt styrke immunforsvaret. Derfor er akupunkturbehandling velegnet som supplement til anden behandling – eller som efterbehandling.
Efter 3-4 behandlinger mener vi, at klienten skal kunne mærke en effekt af behandlingen.